•  
  •  
  •  

Ürünler

Çipura (sparus aurata)
Sparidae familyasından olan çipura, antik çağdan beri sevilerek tüketilen bir Akdeniz balığıdır. Kuvvetli çenesiyle küçük deniz kabuklarını ve diğer deniz hayvanlarını kolayca yiyen etçil bir balıktır. Eti beyaz az kılçıklı ve çok lezzetlidir.
Izgara, tava, iri boyları pilaki olarak tüketilir.

Levrek (dicentrarchus labrax)
Moronidae familyasından olan levrek, derisi iri pullarla kaplı, sırtı kurşuni, karın kısmı gümüşi renkte, sığ sularda yaşayan eti çok lezzetli bir balık türüdür.
Izgara, buğulama, tuzda levrek şeklinde yaygın tüketilen bir balıktır.

Granyoz (argyrosomus regius)
Granyöz-Sarıağız vücudu uzun ve pullarla kaplıdır. Vücudunun üst tarafı koyu renkte, yanlar parlak ve hareli (altını andıran pırıltılar var) karın ise gümüşi renktedir. Derin sularda yaşar. Ağız büyük olup, içi sarıdır.
Izgarası, pilakisi, çorbası çok lezzetlidir

Mercan (sparus pagrus)
Sparidae familyasından bir balık türüdür. Vücut yapısı oval, vücut pullarla kaplı, mercan renginin özelliklerini taşıyan çok güzel ve şekilli bir balıktır.
Izgara ve tava, pilaki, kakavya yapılarak tüketilir.

Sinarit (dentex dentex)
Sparidae familyasından bir balık türüdür. Başı vücuduna oranla iridir. Vücudu kalın iri pullarla kaplıdır. Çok güzel ve dikkat çekici rengi vardır. Denizlerin en cesur ve saldırgan balıklarındandır.
Izgara, (şiş, fileto), buğulama, pilaki olarak tüketilen eti çok lezzetli bir balıktır.

Trança (pagrus ehrenbergi)
Mercan ailesinden Fangri ile aynı türdendir. Egenin en meşhur balığıdır. Derin sularda yaşar. Eti beyaz ve çok lezzetlidir. Belli bir yaşına kadar üst yüzgeçleri uzundur, antenli mercan diye de bilinir. Büyüyünce yüzgeci normalleşir, fakat kafası küt hale gelerek belirgin bir özellik alır.
Şiş, ızgara, pilaki buğulama olarak tüketilir.

Mavi Yüzgeçli Orkinos (thunnus thynnus)
Orkinos türleri içinde en nadide olan cinstir. Akdeniz havzası yaşam alanları arasındadır. Eti çok lezzetli ve besin değeri yüksektir.
Genellikle sushi ve sashimi yapımında kullanılır.

Alabalık
Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss), Salmonidae familyasına aittir.Gerçek vatanı ABD kıtasıdır. 1880 li yıllarda Kuzey Amerika'dan Avrupa'ya getirilmiştir. Taze, ve füme olarak tüketilir.

Lüfer
Sürüler halinde göçebe olarak yaşayan ve pullu bir balık olan lüfer; Akdeniz, Karadeniz, Marmara, Hint Okyanusu ve Atlas okyanusunda görülür. En yağlı ve lezzetli zamanı Eylül ve Ocak ayları arasındadır. Karadeniz'de ve Marmara'da yetişen lüferler muhteşem tatları ile bilinir.

Palamut
Siyah etli ve pulsuz olan, göçebe olarak yaşayan palamut, sürüler halinde dolaşır. Orkinos torik ve uskumru palamutun diğer türleridir. Denizlerimizin hepsinde görülen palamutun en lezzetlileri Marmara ve Karadeniz'de  yetişir. En lezzetli dönemi Eylül ve Şubat ayları arasındaki zamandır.

Levrek, Minekop, Eşkine
Ilık ve tropik suların sığ yerlerinde yaşayan bu familya 12 türden oluşur. Pulları çok iri olan levreklerin alt bölümleri gümüş ve yüzgeci sarıdır. Yan kısımları ise genellikle beyazdır. Bu familyanın diğer bir türü olan minekop eski neye çok benzer ve Karadeniz'de kötek olarak bilinir. Yavruları akarsu ağızlarında yaşarken erişkinler ise kıyıya yakın olan kayalık diplerini tercih eder. Eşkine ise denizlerimizin hepsinde kıyıya yakın olan kayalık diplerde görünen bir türdür. Yılın her döneminde yenebilen levrek çok lezzetli bir ete sahiptir. En lezzetli dönemi ise kış ayları ile ilkbaharın başıdır.

Barbunya
Ege ve Akdeniz'de bulunan barbunya sıcak ve ılık denizlerin kıyıya yakın yerlerinde bulunur. Daha çok kıyıların kumlu ve çamurlu diplerinde ve kayalık yerlerde yaşar. Barbunyanın türleri; kum barbunyası, ot barbunyası, paşa barbunu ve kaya barbunyasıdır. Bu türlerden en fazla tercih edilen kaya barbunyasıdır. En lezzetli dönemi Temmuz ve Ekim ayları arası olan bu balık tekir ile çok karıştırılır. Kafasının daha uzun olması tekirden en büyük farklılığıdır.

Tekir
Bütün denizlerimizde avlanan bu balık barbunyaya çok benzer. En lezzetli zamanı Temmuz Ekim ayları arası olan bu balık dört mevsim de yenebilir. Kafasının küçük olması, bir sırt yüzgeçlerinin sarı siyah renkte olması ve çene altı bıyıklarının uzun olması onu barbundan ayıran özelliklerdir.

Kefal
Bütün denizlerimizde yetişen ve göçebe olmayan kefal Yaz ayları dışında çok lezzetlidir. Kirli ve bulanık sularda yaşamayı sever. Daha çok temiz bölgelerde tutulanları tercih edilmelidir.

Mezgit
Denizlerimizin hepsinde yaşayan ve en çok Karadeniz'de bulunan mezgit tavuk balığı olarak da bilinir. Mezgit, mevsim balıkları arasında yer alır. Yaz ayları dışındaki aylarda devamlı yumurtalı durumdadır.

Çipura
Ege'nin meşhur balığı olan Çipura küçük sürüler halinde gezer. Son yıllarda çiftliklerde de üretimi yapılmaya başlamıştır. Daha çok Ege ve Akdeniz'de bulunur. Elips şeklinde yassı vücudu vardır. Karnı beyaz sırtı koyu gri ve yanakları pembemsidir. Lidaki ve isparoz bu türün diğer çeşitleridir.

Karagöz
Elips şeklinde, yassı, gümüş rengi pulları olan Karagöz Çipuranın yakın akrabasıdır. Karagöz'ün çeşitleri baltaba, sivri gaga ve sargosdur. Yazın midyesi bol olan taşlık ve yoksunluk yerlerde yaşar. Her mevsimde yenebilir. Mayıs-Temmuz dönemi dışında daha yağlı ve lezzetlidir.

Dil Balığı
Ege ve Akdeniz'de bolca yakalanan dil balığı, yerli balıklarımızdandır. Kasım ve Şubat ayları arasındaki dönem en lezzetli zamanıdır. Ayrıca her mevsimde yenebilir.

Hamsi:
Türkiye'de toplam balık avcılığının yaklaşık üçte ikisini hamsi oluşturur. Ağzının gözlerinin gerisine kayması ve sivrilmiş burnu ile akrabası olan sardalyadan kolaylıkla ayrılır. Çok büyük sürüler halinde gezer. Genellikle kış aylarında tüketilir. Hamsi kış mevsim balığıdır. Balık yağı ve balık unu üretiminde de kullanılır.

Sardalya
Kıyıları takip ederek göç eden ve sürüler halinde yaşayan sardalya hamsinin yakın akrabasıdır. Ticari değeri hamsi kadar fazladır. Sardalya konserve işlemine uygun olması nedeniyle adı konserve ile özdeşleşmiştir. En lezzetli dönemi Temmuz-Ekim ayları arasıdır. Sardalyanın küçüğüne papalina denir.

Uskumru
Kolyos’a benzeyen uskumru göçebe olarak yaşayan bir balıktır. Yaz aylarını Karadeniz'de geçirdikten sonra Eylül ve Ekim aylarında Marmara’ya inerek burada yumurtlar. Kışın Marmara'da geçiren uskumru Mart ve Haziran ayları arasında Karadeniz'e geri döner. Eylül ve Ocak ayları arasındaki zaman dilimi uskumru’nun en lezzetli olduğu dönemdir.

İskorpit, Adabeyi
Kırlangıç ile aynı familyadan olmamasına rağmen eti açısından benzerdir. Adabeyi genellikle Ege'de yaşarken, iskorpit denizlerimizin hepsini de bulunur. İskorpit, zehirli olan sırt dikenleri nedeniyle balıkçıya ayıkla arttırılması gerekir.

Kolyos
Uskumru ile birlikte sürüler halinde göç eden kolyos uskumru'ya çok benzeyen bir balıktır. Uskumruya göre tadı oldukça yavandır.

Trança, Sinarit
Sinaritlerin irileri için kullanılan isim tarançadır. Orfoz ve lagos ile ayrı familyalara mensup olsalar da büyük benzerlik gösterirler.

İstavrit
En fazla Marmara ve boğazlar da görülen istavrit ağzı öne uzayan, dişleri ince ve kuyruğu derin çatallı, göçebe bir balıktır. Sarıkuyruk ve sarıkanat olarak bilinen türleri sularımızda çok görülür. Sonbaharda Marmara’ya inan istavritler mayısta Karadeniz'e dönerler. En lezzetli olduğu dönem Kasım ve Şubat ayları arası dönemdir.

Kalkan
Karadeniz'in batısında İstanbul Boğazı'nın kuzeyinde avlanan Kalkan kışın kuzeyden güneye göç eder. Ocak ve Mart ayları arası en lezzetli olduğu dönem olduğundan kış mevsim balıklarındandır.